Dalam sejarah kita tidak pernah melihat Imam Ali as merujuk suatu masalah kepada orang lain, namun yang ada semua orang pada saat itu merujuk kepada Imam as dan mengambil manfaat dari ilmu Imam as.
Hal ini disampaikan Ayatullah Jakfar Subhani dalam acara buka bersama di Darul Qur’an Allamah Thabathabai saat menjelaskan bahwa untuk mengenal sosok Imam Ali as maka bisa juga dengan riwayat-riwayat Imam Ali as itu sendiri, selain itu kita juga bisa mengkaji sosok Imam Ali as di dalam Al-Qur’an.
Ia menambahkan, yang pertama kita bisa mulai untuk mengenai Imam Ali as ialah bahwa manusia saat itu mengenal Imam as sebagai sosok yang pemberani, di antara dalil tersebut ialah riwayat Rasulullah saww terutama pada saat perang Khandaq, begitu juga Imam Ali as adalah sosok yang paling zuhud di masanya.
Terkadang juga kita bisa mengenal sosok Imam Ali as dari kefasihan dan balaghah kata-katanya, dimana kita bisa melihat hal ini di dalam Nahjul Balaghah. Dan terkadang juga kita melihat sosok Imam Ali as dari akhlaqnya yang akhlaq Imam as tidak pernah tertutup dari orang lain.
Lebih lanjut marja’ taklid Syi’ah ini menuturkan, dalam sejarah kita tidak pernah melihat Imam Ali as merujuk suatu masalah kepada orang lain, namun yang ada semua orang pada saat itu merujuk kepada Imam as dan mengambil manfaat dari ilmu Imam as.
Dan Imam Ali as adalah orang yang pertama beriman kepada Rasulullah saww, dalam Al-Qur’an disebutkan “Dan berilah peringatan kepada kerabat- kerabatmu yang terdekat.”
Imam Ali as adalah orang yang telah mengorbankan jiwanya untuk Rasulullah saww, dimana pada suatu malam Imam as tidur di tempat Rasulullah saww untuk menggantikannya, dan saat musuh-musuh menyerang Imam as selalu melindungi Rasul saww, demikian jelasnya.
ویژگی های حضرت علی(ع) به روایت آیت الله سبحانی
خبرگزاری شبستان: آیت الله سبحانی گفت: حضرت علی(ع) امانت دار بود و در قرآن کریم به آن اشاره شده و از سوی دیگر حضرت علی(ع) به عنوان اجر رسالت معرفی می شود و آنجایی که قرآن می فرماید، مودت فی القربی.
به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله جعفر سبحانی شنبه شب (12 خرداد) در مراسم افطار دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) گفت: برای شناخت حضرت علی(ع) گاهی از طریق روایات ایشان را می شناسیم و راه دیگر این است که چهره علی(ع) را در قرآن مطالعه کنیم.
وی بیان داشت: در راه اول می توان از اینجا شروع کرد که مردم حضرت علی(ع) را انسانی شجاع می دانند و دلیل آن هم روایت پیامبر(ص) در خصوص جنگ خندق است، حضرت علی(ع) همچنین زاهدترین فرد دوران خود بود و زهد ایشان زبانزد عام و خاص است.
این مرجع تقلید تصریح کرد: گاهی می توان حضرت علی(ع) را از طریق فصاحت و بلاغت شناخت که نهج البلاغه نمونه ای از آن است، گاهی حضرت علی(ع) را از نظر اخلاق می شناسیم که خلق نیکوی ایشان بر کسی پوشیده نیست و درسی برای افراد سالک است.
آیت الله سبحانی با اشاره به علم حضرت علی(ع) گفت: در تاریخ ندیده ایم که حضرت به کسی مراجعه کنند اما همه مردم به ایشان مراجعه کرده و از علم ایشان استفاده می کردند.
وی به شناخت حضرت علی(ع) از طریق قرآن اشاره کرد و گفت: اولین موضوع مسئله ایمان ایشان است و حضرت علی(ع) اولین کسی است که به پیامبر(ص) ایمان آورده است، وَاَنْذِرْ عَشيرَتَكَ الاَقرَبينَ.
این مرجع تقلید تصریح کرد: حضرت علی(ع) فداکار بودند و در جایگاه پیامبر(ص) خوابیدند و در آنجا ماند و زمانی که دشمنان حمله کردند دفاع کرده تا پیامبر(ص) جان سالم به در ببرند.
آیت الله سبحانی گفت: حضرت علی(ع) امانت دار بود و در قرآن کریم به آن اشاره شده و از سوی دیگر حضرت علی(ع) به عنوان اجر رسالت معرفی می شود و آنجایی که قرآن می فرماید، مودت فی القربی.
وی با اشاره به ویژگی های سوره هل اتی گفت: صورت حضرت علی(ع) را می توان در این سوره مشاهده کرد و در این سوره بهترین دلیل وجود دارد و سوره مدنی است و در منقبت حضرت علی(ع) مطرح شده است.
آیت الله سبحانی گفت: هنگامی که پیامبر(ص) از مکه بر می گردند، جبرائیل نازل می شوند و می گویند که باید یک امر مهمی را ادا کنی که اگر کنی، رسالت از بین می رود و بیان می شوند و باز چهره علی(ع) در آنجا معرفی می شود.
آیت الله سبحانی به ویژگی های علامه طباطبایی اشاره کرد و گفت: ایشان در مورد حضرت علی(ع) می فرمودند که آن حضرت انسانی سخنگوست که 11 هزار خطبه و نامه و کلمات از ایشان در اختیار ماست، اما در زمان پیامبر(ص) یک کلمه هم نگفتند که نشان دهنده ادب و تواضع ایشان است.
وی گفت: نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر اعجاب انگیز است، امروز وقتی غربی ها این نامه را می خوانند لذت می برند ، 14 قرن گذشته و هنوز حرف برای گفتن دارد.
پایان پیام/343
(Shabestan/Berbagai-Sumber-Lain/ABNS)
Posting Komentar