Pesan Rahbar

Sekilas Doa Arafah Imam Husain as dan Doa Arafah Imam Husain as

Doa Arafah (Bahasa Arab: دعاء العرفة ) adalah diantara doa-doa Syiah yang menurut riwayat dibaca oleh Imam Husain as pada hari ke-9 Dzul...

Home » » Tahun Baru Kesempatan Untuk Bersilaturahmi

Tahun Baru Kesempatan Untuk Bersilaturahmi

Written By Unknown on Jumat, 23 Maret 2018 | Maret 23, 2018


Tahun baru ini merupakan sebuah kesempatan yang sangat baik untuk menghilangkan kerenggangan antara satu sama lainnya, dan dalam kesempatan ini juga satu sama lainnya bisa saling bersilaturahmi sebagaimana hal ini banyak ditekankan dalam ajaran agama.

Shabestan News Agency, menyambut datangnya tahun baru Iran, Hujjatul Islam Sajjad Izdahi menjelaskan bahwa dalam ucapan Imam Makshum as selalu ditekankan bahwa agar kita selalu menyampaikan hajat dan permohonan kita kepada Allah swt di setiap doa kita, mengenai hal ini banyak doa-doa dari Imam Makshum as yang bisa kita panjatkan.

Ia menambahkan, dengan demikian jika setiap doa dibaca sesuai dengan waktu dan tempatnya maka akan sangat berpengaruh bagi pembacanya, karena pada hakikatnya dalam setiap waktu jiak seseorang ingin berbicara dengan Allah swt ada doa khusus yang harus dipanjatkannya.

Lebih lanjut Hujjatul Islam Sajjad Izdahi menuturkan, terkadang sebagian orang mengalami putus asa, dimana dengan adanya permasalahan dan problematika kehidupan yang menekan mereka menyebabkan timbulnya keputus asaan, meskipun setiap orang akan mengalami kesulitan dan permasalahan dalam kehidupannya, namun yang terpenting ialah bagaimana cara seseorang mengatasi permasalahannya.

Tahun baru ini merupakan sebuah kesempatan yang sangat baik untuk menghilangkan kerenggangan antara satu sama lainnya, dan dalam kesempatan ini juga satu sama lainnya bisa saling bersilaturahmi sebagaimana hal ini banyak ditekankan dalam ajaran agama.

Saat ini, di masyarakat yang sangat berperan dalam merusak silaturahmi ialah berlebih-lebihan, oleh karena itu jangan sampai budaya silaturahmi menjadi hilang karena jamuan yang berlebih-lebihan, akan tetapi dalam perjamuan kita harus menyajikan jamuan yang biasa-biasa saja, demikian jelasnya.

حجت الاسلام سید سجاد ایزدهی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، در مورد ویژگی های تحول بنیادین در آستانه سال جدید و عزم راسخ برای تغییر در انسان، گفت: انسان اول از همه باید با خود عهد ببندد که بتواند عادات نادرست را کنار گذاشته به شکلی احسن خود را تمرین دهد تا بتواند سبک زندگی متفاوتی را نسبت به گذشته برای خود تدارک ببیند که مغایر با ارزش های دین و جامعه نباشد و در عین حال او را به مقصود برساند.

وی ادامه داد: همواره در کلام ائمه(ع) تاکید شده است که تضرع و نیایش به درگاه حضرت حق ببریم و در قالب دعا از خداوند حاجت خود را بخواهیم، در این مورد ادعیه مختلفی هم وارد شده و تقریباً برای بسیاری از مسائل ادعیه از لسان اهل بیت علیهم السلام وجود دارد.

ایزدهی تصریح کرد: بنابر این، خواندن این ادعیه فارغ از ثواب و جایگاهی که در نزدیکی به خداوند دارد، سبب می شود تا افراد به آرامش برسند و آنچه که با منت نزد خلق می برند و تقاضا می کنند را از خالق خود در کمال عزت بخواهند و خداوند بنابر صلاح هر کس، حاجتش را به او عطا می کند و حتی اگر آنچه که شخص می خواهد اتفاق نیفتد، حتما خیری در آن نهفته است که بالاخره با گذشت زمان بر افراد مشخص می شود.

استاد حوزه در بخش دیگری از مباحث خود بیان کرد: از این رو، اگر ادعیه متناسب با زمان و مکان و اوقات خوانده شوند، موثر اند؛ در واقع به همین تناسب در همه ایام برای کسانی که خواستار صحبت با خدا هستند دعایی در نظر گرفته شده و زمانی نیست که خالی از دعا باشد، البته منظور این نیست که افراد در همه احوال مشغول دعا باشند هیچ حرکتی نکنند و تلاش نداشته باشند، بلکه باید تلاش کنند و از خداوند بخواهند کمک شان کند تا به مقصد برسند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: در مورد فصل بهار اقتضایی وجود دارد، بحث سر دگرگونی صرف انسان نیست بلکه طبیعت دگرگون می شود، زمستان، سرما و مردگی درختان جای خود را به گرما، سرسبزی و شکوفه می دهد و حیات زنده می شود. دعای سال تحویل نیز چنین است یعنی باید بر اساس این ظرف دعای سال تحویل را معنا کنیم؛ از خداوند بخواهیم همان طور که طبیعت بعد از فصل مردگی و سرما به شکل عالی تغییر می کند ما نیز تغییر کنیم و با این تغییر و تحول طبیعت، ما نیز روح مان متعالی شود.

وی با بیان اینکه انسان در شرایط مختلف زندگی اش بعضا با خزان روحی مواجه می شود، افزود: کلید خروج از این خزان، توکل و تمسک به حضرت حق است. خواستن از خداوند و تضرع به درگاه اوست. ما در دعای تحویل سال، احسن الحال را از خداوند می خواهیم که همان بهترین ها در جهت خیر و صلاح ما است.

ایزدهی تاکید کرد: گاهی برخی افراد ناامید هستند، مشکلات زندگی به آنها فشار آورده است یا با شخص یا اشخاصی دچار کدورت شده اند، این وضعیت سبب ایجاد ناامیدی می شود، هرچند که درگیری های فردی، اخلاقی، اجتماعی برای همه وجود دارد ولی این مهم است که افراد بتوانند اولا کدورت را در دل خودشان رفع کنند و بعد به اقتضای شرایط از در صلح با یکدیگر در آیند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: خوبی ایام نوروز همین است که با این دید و بازدیدها کدورت ها از بین می رود یا دست کم اگر کدورتی هم باشد به حداقل می رسد و افراد با یکدیگر قهر نیستند. این یک ظرفیت برای صله رحم است که در دین و فرهنگ ما نسبت به آن تاکید شده است.

پایان پیام/248

(Shabestan/Berbagai-Sumber-Lain/ABNS)
Share this post :

Posting Komentar

ABNS Video You Tube

Terkait Berita: