Pesan Rahbar

Sekilas Doa Arafah Imam Husain as dan Doa Arafah Imam Husain as

Doa Arafah (Bahasa Arab: دعاء العرفة ) adalah diantara doa-doa Syiah yang menurut riwayat dibaca oleh Imam Husain as pada hari ke-9 Dzul...

Home » » Faktor Kerusakan di Masyarakat, Jauh Dari Kehidupan Qur’ani dan Shalat

Faktor Kerusakan di Masyarakat, Jauh Dari Kehidupan Qur’ani dan Shalat

Written By Unknown on Rabu, 15 Agustus 2018 | Agustus 15, 2018


Salah satu di antara sebab terjadinya semua permasalahan dan peristiwa di masyarakat kita adalah karena kehidupan masyarakat kita bukanlah kehidupan Qur’ani.

Hal ini disampaikan Hujjatul Islam Khalafi yang merupakan ketua kehakiman dalam wawancaranya pada acara pameran Internasional Al-Qur’an Karim, di Isfahan.

Dijelaskannya, sebagaimana yang dikatakan Imam Khomeini ra bahwasanya “semua kasus yang ada di pengadilan terjadi karena tidak adanya shalat,” berdasarkan ucapan Imam ra ini maka bisa disimpulkan bahwa jika seseorang mengenal budaya shalat dan Qur’an maka yang terjadi adalah kita tidak lagi butuh dengan yang namanya kantor polisi atau pengadilan.

Ia menambahkan, salah satu di antara sebab terjadinya semua permasalahan dan peristiwa di masyarakat kita adalah karena kehidupan masyarakat kita bukanlah kehidupan Qur’ani, untuk perbandingan jika kita lihat pada kehidupan keluarga orang-orang yang beragama maka kita akan melihat bahwa sampai saat ini mereka belum pernah menginjakan kakinya di kantor polisi, jelas hal ini karena budaya dalam keluarga mereka ialah budaya Qur’ani.

Lebih lanjut Hujjatul Islam Khalafi menuturkan, shalat harus menjadi solusi untuk menghilangkan kerusakan dan kemunkaran, dan dengan mengembalikan semuanya kepada shalat sehingga bisa menjadi solusi untuk menghilangkan permasalahan dan penyakit di dalam masyarakat.

Al-Qur’an dan riwayat sangat menekankan tentang shalat khususnya shalat malam, dan dengan adanya penekanan ini maka kita semua memiliki tugas dan kewajiban supaya shalat menjadi prioritas di dalam masyarakat, dan juga harus tahu mengenai kondisi dan keadaan shalat di masyarakat itu seperti apa, terangnya.

دوری از حقیقت قرآن عامل جرایم اجتماعی است/فعالیت‌های قرآنی برای کاهش میزان جرائم در زندان‌ها همچنان برقرار است

خبرگزاری شبستان: رئيس حوزه رياست قوه قضاييه دوری از حقیقت قرآن را عامل جرایم اجتماعی دانست و گفت: اگر نهادهای فرهنگی، نهادهای اجتماعی و سیاسی و حتی نهادهای اجرایی ما به وظایف خود به شکل صحیح عمل کنند، مشکلات ما کمتر خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین خلفی، رئيس حوزه رياست قوه قضاييه با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در خصوص ایجاد فرهنگ قرآنی در جامعه برای جلوگیری از جرایم و کاهش معضلات اجتماعی گفت: ما در تشکیلات قضایی و حقوقی کارهای قرآنی زیادی انجام می دهیم اما این بدان معنا نیست که قوه قضاییه کار تخصصی اش انجام امور قرآنی باشد بلکه ما باید فرهنگ قرآنی را در جامعه جا بیندازیم تا کار مردم به ما نیفتد.

وی ادامه داد: به گفته امام خمینی(ره) «این همه پرونده در قوه قضاییه به خاطر بی‌نمازها است»، این تعبیر نشان می‌دهد که اگر کسی با نماز و فرهنگ قرآنی آشنا باشد و اگر با فرهنگ قرآنی آشنایی داشته باشد و به آن عمل کند ما دیگر نیازی به پاسگاه، کلانتری و قوه قضاییه نداریم.

رئيس حوزه رياست قوه قضاييه تاکید کرد: علت اینکه ما در جامعه خود این همه مشکلات و معضلات اجتماعی داریم به این خاطر است که زندگی مردم در جامعه زندگی قرآنی نیست، برخی از خانواده‌های مذهبی را اگر مشاهده کنید می‌بینید که تا به حال پای آنها به کلانتری یا دادسرا باز نشده است، دلیل آن این است که آنها فرهنگ قرآنی و دینی را در زندگی خود اولویت قرار دادند.

حجت الاسلام خلفی یادآور شد: علت‌هایی که در جامعه باعث می‌شود پای مردم به دادگاه و کلانتری باز شود این است که از حقیقت قرآن فاصله گرفته‌اند، برای مثال در یک دعوای ساده زناشویی زمانی طرفین دچار اختلافات وسیعی شده و به دادگاه‌ها مراجعه می کنند که از وظایف شرعی و قانونی خود فاصله گرفته‌اند، این در حالی است که ما در قرآن توصیه‌های زیادی را پیرو احترام زن و شوهر به یکدیگر را داریم.

وی افزود: در قوه قضاییه وظیفه اصلی ما عملا برخورد با معلول است، گاهی اوقات مردم انتظار دارند ما با جرم و عناوین مجرمانه به گونه‌ای برخورد کنیم که کار جامعه به ما نیفتد، این در حالی است که این وظیفه ما نیست بلکه کار اصلی ما این است که اگر کسی خلاف قرآن و حقایق آن عمل کرد قوه قضاییه با آن برخورد کند، حال برخوردهای ما ممکن است به صورت یک حبس تعزیری یا جزای نقدی و یا حتی در جرایم مهم بردن فرد پای چوبه دار باشد.

رئيس حوزه رياست قوه قضاييه با بیان اینکه اگر نهادهای فرهنگی ما چه حوزوی و غیر حوزوی، نهادهای اجتماعی و سیاسی و حتی نهادهای اجرایی ما به وظایف خود درست عمل کنند، مشکلات ما کمتر خواهد شد، خاطرنشان کرد: اگر دولت نهایت تلاش خود را برای رونق کسب و کار انجام دهد قطعا به همان میزان از جرایم کاسته خواهد شد، امروز عامل بسیاری از تخلفات و جرایم بیکاری است. وضعیت اقتصادی جامعه باعث شده است که میزان جرایم بالا برود و راه حل این امر در دست قوه قضاییه نیست و راه حل آن در دست نهادهای دیگر خواهد بود. در بسیاری از موارد مردم این موضوع را نمی دانند و تقصیرها را بر گردن قوه قضاییه می اندازند.

حجت الاسلام خلفی بیان کرد: براساس مشاهدات در بسیاری از شهرستان‌ها که کسب و کار مردم رونق دارد و مردم از نظر سطح تحصیلات بالاتر رفته و اخت و انس بیشتری با قرآن دارند شاهد هستیم که مراجعان قوه قضاییه کمتر است. طبق یک آمار جالب در دو ماه از سال یعنی ماه مبارک رمضان و ماه محرم میزان جرایم ما کاهش پیدا می کند.

وی بیان کرد: در ماه رمضان به علت گرایش مردم به قرآن باعث شده است که میزان جرایم تا میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. همچنین در ماه محرم افرادی که به کارهای خلاف نیز می پردازند تا ایام دهه اول سعی می کنند تخلفات کمتری را انجام دهند بنابراین اگر ما به قرآن عمل کنیم نیازی نیست که در قوه قضاییه این میزان توسعه را داشته باشیم و این افزایش قوه قضاییه به علت اقدامات سایر نهادها است.

رئيس حوزه رياست قوه قضاييه ابراز داشت: ما در قوه قضاییه به دنبال کسی نمی رویم بلکه ما ناچار به برخورد با یک سری از افراد هستیم بنابراین اگر در جامعه عمل مردم به اخلاق بیشتر باشد قوه قضاییه هم نیازی به دخالت نخواهد داشت. ما امروز در بسیاری از شهرها و شهرستان‌ها شاهد هستیم که درخواست برای کاهش قوه قضاییه به ما ارسال می شود.

حجت الاسلام خلفی اضافه کرد: بعد از بررسی‌ها در این مناطق متوجه می شویم که در این منطقه امام جمعه فعال، شورای شهر یا فرماندار فعالی حضور دارد که اقدام به کارهای فرهنگی کرده است بنابراین مردم به جای آنکه به سمت کارهای خلاف بروند به سمت کارهای فرهنگی رفته و از این رو جرم در جامعه کمتر می شود.

وی در پاسخ به این سوال که برای تخفیف جرایم برای زندانی‌ها انگیزه‌های قرآنی ایجاد شده است یا خیر، خاطرنشان کرد: ما در زندان آیین نامه ها و دستورالعمل هایی داریم که اگر کسی رویکردهای فرهنگی بخصوص قرآنی داشته باشد امتیازات زیادی برای خروج از زندان دارد. در واقع کسانی که به تفهیم یا حفظ قرآن اهتمام می ورزند در گرفتن مرخصی ها، کم کردن مجازات و حتی در عفو آنها امتیازاتی قایل می شویم.

رئيس حوزه رياست قوه قضاييه در پاسخ به این سوال که قوه قضاییه تا چه اندازه در ایجاد سواد رسانه ای برای قضات و کارمندان خود تلاش کرده است، گفت: امروز عصر رسانه و تبلیغات است و اگر ما از این فضا فاصله گرفته و دور شویم قطعا نمی توانیم وظایفی را که در جامعه داریم، ایفا کنیم بنابراین ما نیاز داریم در این بخش کار بیشتری را انجام دهیم و از خبرنگاران و خبرگزاری های محترم خواستاریم در این بخش به ما نیز کمک کنند.

پایان پیام/523

(Shabestan/Berbagai-Sumber-Lain/ABNS)
Share this post :

Posting Komentar

ABNS Video You Tube

Terkait Berita: